Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Hållbarhet och Kvalitet med ISO-certifiering och Miljöbedömningar

hero

Hos Höganäs Kakel är vårt mål att leverera högkvalitativa kakel- och klinker samtidigt som vi visar ett starkt engagemang för hållbarhet och miljöansvar. Vi är stolta över våra flera certifieringar och miljöbedömningar som garanterar att våra produkter uppfyller de högsta standarderna för både kvalitet och miljöhänsyn.

 

ISO-certifiering (9001 & 14001)

Höganäs Kakel är certifierade enligt både ISO 9001 och ISO 14001. ISO 9001-certifieringen visar vårt åtagande för kvalitetsledning, vilket innebär att vi ständigt förbättrar våra processer för att säkerställa högsta möjliga kvalitet på våra produkter. ISO 14001-certifieringen bekräftar vårt engagemang för miljöledning genom att vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Dessa certifieringar är ett bevis på att vi följer internationellt erkända standarder och ständigt strävar efter att förbättra vår verksamhet.

SundaHus

SundaHus är ett svenskt företag som specialiserar sig på miljöbedömning av byggmaterial. Företaget grundades med syftet att främja hållbart byggande genom att hjälpa byggbranschen att välja produkter som är säkra för både miljö och hälsa.

Att vara certifierade av SundaHus innebär att våra kakel- och klinkerprodukter uppfyller strikta kriterier för miljö och hälsa, vilket gör dem till ett tryggt val för både privatpersoner och professionella inom byggsektorn.

 

Basta

Basta är en svensk miljöcertifiering som syftar till att fasa ut farliga ämnen från bygg- och anläggningsprodukter. Genom att främja användningen av kemikaliesäkra byggmaterial bidrar Basta till en giftfri miljö och ett hållbart byggande.

Genom vår Basta-certifiering visar vi vårt engagemang för att eliminera farliga kemikalier i våra produkter. Basta-systemet hjälper byggbranschen att välja material som bidrar till en giftfri miljö. Våra produkter  uppfyller Bastas höga krav, vilket gör dem säkra och hållbara.

 

Byggvarubedömningen

Höganäs Kakels produkter är även bedömda av Byggvarubedömningen. Byggvarubedömningen är en svensk organisation som tillhandahåller en metod för att bedöma byggprodukter ur ett miljö- och hälsoperspektiv. Syftet med Byggvarubedömningen är att hjälpa bygg- och fastighetssektorn att välja miljövänliga och hälsosamma byggmaterial.

Våra produkter uppfyller deras strikta bedömningskriterier, vilket säkerställer att de är hållbara och har låg miljöpåverkan. Detta gör dem till ett utmärkt val för miljömedvetna byggprojekt.

 

Svanens Husportal

Våra produkter finns listade i Svanens Husportal. Svanens Husportal är ett verktyg som tillhandahålls av Svanen, den officiella miljömärkningen i Norden, för att underlätta byggandet av Svanenmärkta hus.  Genom att välja Höganäs Kakel kan kunderna vara säkra på att de bidrar till hållbara bygglösningar.

Svanen

Svanen arbetar för att främja hållbara lösningar och har högt ställda krav på miljö, hälsa, kvalitet och funktion. Svanen är en av Nordens mest välkända miljömärkningar, och våra produkter bidrar till att uppfylla deras stränga krav på miljö och hälsa. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya produkter som håller så hög hållbarhetsstandard som möjligt. I dagsläget har vi Golvspackel FB9500 som är Svanenmärkt och flera andra produkter ligger under utveckling.

hero

Environmental Product Documentation (EPD)

Environmental Product Declarations (EPD), eller Miljövarudeklarationer, är dokument som ger transparent och verifierad information om en produkts miljöpåverkan under hela dess livscykel. EPD:er är baserade på internationella standarder och används för att jämföra miljöprestanda mellan liknande produkter.

Genom att vara transparenta med våra miljöbedömningar och certifieringar, ger vi våra kunder möjlighet att göra medvetna och hållbara val. Vi är dedikerade till att skapa produkter som inte bara uppfyller estetiska och funktionella krav, utan också bidrar till en bättre miljö.

Se fullständig miljödokumentation på sidan för Dokumentation

EPD-logo

Vårt Hållbarhetsarbete

Hållbarhet är en central del av vår verksamhet på Höganäs Kakel. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra produktionsprocesser för att minska vår miljöpåverkan. Detta inkluderar användning av energieffektiva metoder, minimering av avfall och främjande av återvinning. Våra produkter tillverkas av naturliga råmaterial och designas för att ha minimal miljöpåverkan under sin livscykel.