Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Om Höganäs Kakel

Vi älskar kakel och klinker i alla dess former och färger! Våra keramiska golv- och väggplattor kännetecknas av naturliga råvaror, energisnål produktion, minimal miljöpåverkan vid användning och möjlighet till fullständig återanvändning eller återvinning.

CC Höganäs Byggkeramik AB, som är vårt juridiska namn, ingår idag i Ricchetti Group som är en av Europas ledande koncerner inom byggkeramik med egen tillverkning i Italien och Portugal.

I Sverige har vi funnits sedan år 1886 och det är med stolthet över vårt arv som vi blickar framåt för att möta dagens och framtidens behov och drömmar.

Vi har stora möjligheter att kontinuerligt designa och producera spännande nyheter, alltid med samma passion för materialet och med stor omsorg om estetik, miljö och kvalitet.

Välkommen att dela vår passion!

Egen tillverkning

Höganäs Kakel ingår i Ricchettigruppen, som är en av Europas ledande koncerner inom byggkeramik. Tillsammans designar vi kontinuerligt spännande nyheter som vi producerar i våra fabriker i Italien och Portugal. Alla med samma känsla för materialet och med stor omsorg för estetik, miljö och kvalitet.

Höganäs Kakels Historia 137 år

1797 Bildas Gustav IV Adolfs Stenkolverk starten för Höganäs AB.

1881 Skromberga Stenkolsgruva. Men stenkolet var av dålig kvalitet och biprodukterna man fick var lera.
För att ta vara på denna resurs så kom man på att efter den fått vittra, var av en mycket tät sort som lämpade sig utmärkt till flera sorters lergods.

1886 Skromberga Stenkols- och Lerindustri AB grundades.
Fyra klinkerfabriker, fyra rörfabriker och en fabrik för eldfast tegel. Senare började man tillverka trapp- och trottoarsten som dekorerades i dåtidens mönster. Trottoarstenen kan återfinnas, dels i städer som Landskrona och Helsingborg, men även i Berlin och Sankt Petersburg.

1903 Bildades Höganäs Billesholm AB som köpte in en rad gruvor.

1904 Köptes Skromberga av Höganäs Billesholm AB.

1907 Ca 1000 anställda i Skromberga. Fram till 1950 fördubblades antalet och Skrombergaverken var en av Sveriges största arbetsplatser med 2000 anställda.

1965 Gruvdriften lades ned i SkrombergaLeran bröts nu i öppna dagbrott – Lunnom.

1985 Sålde Höganäs till finska Partek. Nya namnet för Skromberga blev Partek Höganäs.

1990 Proventus skapar United TilesPartek Höganäs säljer till United Tiles o nya namnet på företaget blir CC Höganäs Byggkeramik AB. CC står för Ceramic Collection.

1995 Italienska Cisa & Cerdisa köper CC Höganäs. Då bildas Richetti Group som vi tillhör än i dag.

2018 QuattroR förvärver merparten av Ricchetti Group och blir marjoritetsägare.

2021 CC Höganäs lanserar ny visuell identitet och byter namn till Höganäs Kakel – ett nygammalt namn som för oss tillbaka till våra rötter.