Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Kakel och klinker i kök, badrum och uterum – inspireras inför ditt projekt

Kakel och klinker är ett givet inslag i varje hem. Som material är det är funktionellt, hållbart och tåligt. Ur ett estetiskt perspektiv är kakel och klinker otroligt mångsidigt och kan bli precis så uttrycksfullt som just du vill ha det. Här har vi samlat inspiration för hemmets alla ytor som en hjälp för dig i ditt nästa projekt.

Kakel och klinker i badrum

Om köket är hemmets hjärta är badrummet hemmets själ. Här spenderar vi ofta mycket egentid och många av oss njuter av ett stilrent och fräscht badrum. Kakel och klinker i badrum är ett bra val av många anledningar. Det är lättstädat och hållbart och sätter en modern prägel på ditt badrum oavsett om du väljer en klassisk eller modern stil.

Kakel och klinker i kök

”Köket är hemmets hjärta”. I köket lagas det mat och görs läxor och köket får ofta axla rollen som hemmets sociala nav. Att lägga kakel och klinker i köket är inte bara funktionellt, det ger dig också möjlighet att göra ditt hem personligt och unikt.

Välj om du vill ha samma klinker på golv och vägg för en enhetlig design, eller ha olika plattor – varför inte bryta av med ett klassiskt stänkskydd ovanför diskbänk och spis.

Kakel och klinker i uterum

Kakel och klinker i uterummet är oerhört vackert och ger ytan en ombonad och lyxig känsla. Här finns det gott om möjligheter för dig att göra uterummet hemmets mittpunkt. Har du ett uterum som övergår i en terrass kan du med fördel välja en klinker som tål både golvvärme och är frostbeständigt: på så sätt kan du ha samma golvklinker både inne och ute.

Kakel och klinker i vardagsrum

Rätt val av kakel och klinker kan lyfta ett helt rum och så är det verkligen med vardagsrummet. Vardagsrummet är ofta husets största rum och här finns det stora möjligheter att verkligen sätta din egen prägel. Välj en klassisk lyxig look med marmor, en stramare skandinavisk stil med klinker i natursten, eller varför inte klä in dina väggar med färgglatt kakel i tapetmönster.

Kakel och klinker i hall

Att ha kakel och klinker i hallen är oftast det bästa valet rent funktionsmässigt. Det är en yta med mycket trafik och slitage i form av ytterskor, barnvagn, väskor etc. Här är det viktigt att välja en platta som är tillräckligt slittålig, något som bedöms enligt en skala som heter PEI. Även om funktion är det viktigaste i hallen finns det gott om utrymme för dig att designa som du vill.

Inspireras av färg och form – se våra mood boards

Ibland vet du precis vad du är ute efter, ibland har du flera idéer som du vill utforska och ibland saknar du en utgångspunkt helt och hållet. Oavsett vilket, är mood boards ett perfekt visuellt hjälpmedel mot ditt beslutsfattande.

Har har vi samlat mood boards med inspiration från våra olika serier, inspiration för kakel och klinker i olika färgskalor och hur du kan kombinera färg, form och mönster med lugna inslag i gråskala.

Inspireras av experterna – läs våra artiklar och hemma hos-reportage

Det är något speciellt med att se en vision komma till liv och bli något alldeles extra. Med inspiration från vårt sortiment har vi tagit hjälp av våra duktiga butikssäljare och olika influencers för att ge dig tips och inspiration för hur du kan och bör tänka gällande ditt eget projekt – oavsett om det gäller kakel i badrum eller klinker i kök.

Inspireras av trender – från lugn naturstenskänsla till färgstarka former.

Kakel och klinker är lika mycket inredning som byggmaterial och själva trenden att klä in hemmet i kakel är i sig väldigt trendigt – inte minst för att det är ett hållbart och vackert material. Precis som i andra branscher går det även trender inom kakel och klinker och det finns även några trendenser som alltid håller i sig. Här har vi samlat både de hetaste trenderna och de som hängt i ett längre tag.

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs kakel & klinkerinspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se

Inspiration för ditt hem

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem, så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel och klinker till ditt hem.

Kakel i badrummet och köket är standard men även och klinker är en älskad del men det finns ju fler platser i hemmet som behöver en slitstark yta. Varför inte förbereda din hall för en invasion av lekglada barn med leriga stövlar och smutsiga kläder med kakel och klinker på golv och vägg?

Eller ta in en härlig stenkänsla i ditt vardagsrum genom att klä en vägg i stilrent och vackert kakel. Inred med en lyxig marmorkänsla eller en dramatisk och mörk stenplatta som Blackboard. Ett annat häftigt alternativ är att ta in ett väggkakel med trämotiv som ger en fräsch och naturlig känsla. Var lite vågad och sätt upp den i ett kaxigt fiskbensmönster för att skapa en unik inredning.

Tvättstugan är annars en plats som sällan får den kärlek den förtjänar. Välj ett slitstarkt men trendigt klinker till golvet.

Vill du ha lite färg i hemmet? Satsa då på någon av våra färgstarka serier som SOHO, SCALE eller någon av klassikerna ARKITEKT, GRYNNA och ARQUITECTOS. Låt färgerna ta över i ett flammande blått badrum med vackra och kontrasterande detaljer i vitt eller mässing. Den mörkt gröna kakelplattan Victoria Green från Pombalino och också ett väldigt häftigt val för den som vill sticka ut.

För att sätta din egna prägel på kakel eller klinkern så kan du använda fäst och fogmassor, eller mer specifikt en fog i olika färger! Välj mellan massor av färger som ger det lilla extra, bland annat hela gråskalan men även rött, grönt, blått och mycket mer.