Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Kakel och klinker i köket

 

 

När det kommer till byggkeramiska produkter används ofta ordet kakel, oavsett om det gäller kakel, klinker eller granitkeramik. Möjligheterna att använda dessa material i hemmet är omfattande, men det finns klara riktlinjer för var varje typ bör monteras. Kakel är avsett för väggar, medan klinker och granitkeramik kan användas både på väggar och golv.

 

För den som vill fördjupa sig i kunskapen om kakel och klinker och deras olika egenskaper, erbjuder vår kakelskola värdefull information.

 

Kök kommer i alla möjliga färger och former, och det är därför avgörande att planera ditt val av kakel och klinker från allra första stund. Genom att göra detta kan du skapa ett kök som inte bara är praktiskt utan också estetiskt tilltalande och anpassat efter din personliga stil. Har du idéer och tankar redan nu på vilket kakel och klinker du vill ha i ditt kök? Testa rita in dina kakelfavoriter redan nu!

Rita ditt rum i vårt digitala showroom här

 

Att välja rätt kakel och klinker för köket är en viktig beslut. En viktig sak att komma ihåg är att design och kreativitet är gränslösa när det gäller dessa material. Vad som passar just dig är något endast du kan avgöra. Det kan vara till hjälp att hämta inspiration från andras val, och här har vi samlat några idéer för ditt val av kakel och klinker för köket. Har du inte riktigt bestämt dig ännu för vilken stil du vill ha i köket? Läs vidare och låt dig inspireras!

 

 

Skandinaviskt och naturnära

 

Den skandinaviska inredningsstilen, som har sitt ursprung i de nordiska länderna, präglar även kakel- och klinkerbranschen med sin unika charm. En framträdande kännetecken är det lugna och harmoniska uttrycket, där jordiga färgskalor och naturstensmaterial skapar en naturlig atmosfär. Inom detta koncept är det särskilt stilfullt att förlänga enhetligheten genom att använda samma plattor både på golvet och som stänkskydd bakom spisen och vid diskbänken.

 

Materialvalen i den skandinaviska stilen speglar en nära koppling till naturen. Kalksten, skiffer, marmor och tegel är exempel på populära material som återfinns i denna design. Ett särskilt omtyckt inslag är det så kallade “strössliga” kaklet, även känt som Terrazzo. Den här typen av kakel karakteriseras av sina små färgade partiklar och ger en lekfull touch till interiören.

 

Att integrera dessa naturinspirerade element i kökets kakel- och klinkerdesign skapar inte bara en visuell enhetlighet utan ger också ett intryck av rymd och ljus. Den skandinaviska stilen i kombination med materialvalen som framhäver naturliga strukturer bidrar till ett köksutrymme som känns fräscht, tidlöst och välkomnande.

Limequartz

Limequartz är en klinker i stengods med stilrent och klassiskt utseende.


Se mer

Deep

Deep är en klinker med betong och naturstensinpirerat mönster.


Se mer

Urbanica

Urbanica är en slitstark klinkerserie med influenser från betong och metall.


Se mer

Klassiskt stänkskydd

– Variationer och kreativa möjligheter

 

Ett populärt och tidlöst val för stänkskydd i köket är vitt kakel, och detta kan antingen vara i form av kvadratiska plattor eller i det karakteristiska avlånga formatet, även känt som subway tile. Inom detta koncept finns det många variationsmöjligheter för att sätta kaklet, varav de mest vanliga inkluderar helförband, halvförband, kvartsförband och för rektangulära plattor, det välkända fiskbensmönstret.

 

Möjligheterna att anpassa färgschemat är breda, och det är lika accepterat och estetiskt tilltalande att använda olika nyanser av grått, svart, grönt eller blått kakel i köket. Ett tidlöst inslag är det klassiska schackrutiga mönstret, som ger en touch av elegans och tradition till köksdesignen. Här är det endast din fantasi som sätter gränserna för att skapa ett personligt och unikt uttryck.

 

Genom att experimentera med olika sättningsmönster och färgval kan du skapa ett stänkskydd som inte bara skyddar väggen mot smuts och stänk, utan också bidrar till kökets övergripande atmosfär och stil. Oavsett om du följer traditionella mönster eller vågar testa något nytt, är möjligheterna många när det kommer till att skapa ett stilfullt och funktionellt stänkskydd i ditt kök.

Evolution

En härlig serie väggkakel som för tankarna till sekelskiftesdesign och gammaldags charm.


Se mer

Scale

Scale finns i fyra format: Hexagon, Fun, Benzene och Triangolo. Tillgänglig i 9 färger.


Se mer

Fresco

Från ljusa nyanser i beige och grått till ljuva pastellfärger, alla med en matt finish.


Se mer

Lantligt och industriellt

 

Att kombinera det lantliga och det industriella kan verka som en paradox, men faktum är att skillnaden ligger i hur du väljer att inreda ditt kök med färger och material. Kakel och klinker med en sliten, åldrad estetik och karakteristisk “vintage-charm” kan faktiskt skapa en atmosfär som inte bara passar in i det lantliga, utan även ger associationer till den råa och industriella stilen.

 

För att åstadkomma den lantliga charmen är ljusa och varma nyanser av kakel och klinker det mest passande valet. Cremefärgat, beige och brunt kakel bidrar till en mjuk och inbjudande atmosfär. För att förstärka den lantliga känslan kan du även matcha dessa färger med blandare i mässing, vilket ger en tidlös och elegant touch.

 

Om du istället strävar efter en industriell design i ditt kök passar kakel och klinker i olika grå nyanser bäst. Från ljusgrå till mörkgrå och nästan svart, dessa färger ger en känsla av råhet och modernitet. För att fullända den industriella looken kan du kombinera dessa färger med blandare i kalla toner, såsom krom, svart eller till och med en oxiderad metall, vilket ger en industriell kant och en robust karaktär till köket. Sammantaget visar detta att det lantliga och industriella kan smälta samman på ett harmoniskt sätt genom kloka val av färger och material.

Limequartz

Limequartz är en klinker i stengods med stilrent och klassiskt utseende.


Se mer

Blackboard

Blackboard hämtar inspiration från skifferns “lager-på-lager-effekt”


Se mer

Artwood

Den varma, rustika känslan av trägolv och de hållbara fördelarna med klinker.


Se mer

Kök med färg

 

För den som inte är rädd att sticka ut finns fantastiska möjligheter att skapa ett unikt kök med hjälp av kakel och klinker i spännande färger och mönster. Här öppnas upp för att göra ett kraftfullt uttalande med stora kakelplattor som för tankarna till tapetkänsla, eller med mindre format som tillåter rikliga detaljer och mönster.

 

Att kombinera mönstrat kakel och klinker med en lekfull användning av färger ger ditt kök en dynamisk och personlig karaktär. Om du väljer en mönstrad klinker på golvet kan du matcha den med ett enfärgat kakel där färgen harmonierar med klinkern, och vice versa. Detta skapar en visuell koppling och enhetlighet som förenar designelementen på ett smakfullt sätt.

 

För den som vill bryta sig loss från det traditionella kvadratiska formatet finns en mängd alternativ att utforska. Från hexagonala och rombiska plattor till långsmala format och flerdimensionella mosaikmönster – dessa val möjliggör skapandet av unika och vackra mönster i köket. Genom att våga experimentera med både färg och form kan du förvandla ditt kök till en konstnärlig och visuellt tilltalande plats där din personliga stil verkligen får skinna igenom.

Showall

ShoWall är inget för den blyga. Det är en serie som sätter färg, djärva mönster och plattor i storformat på tapeten.

Färgblock

Är du ute efter ett hem med en touch av lekfullhet och färg? Då är serien färgblock det perfekta valet.

Oltre

Serien skapar en sofistikerad och elegant känsla i med häftiga grafiska inslag.

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem. Så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel till ditt hem.

Det skandinaviska köket

Intresserad av ett kök som strålar lugn, ljus och en enkel känsla med närhet till naturen?


Se mer

Det klassiska badrummet

Skapa ett badrum som är tidlöst och klassiskt. Vi ger våra bästa tips om hur du bör tänka!


Se mer

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs kakel & klinkerinspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se