Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

hero

Kakel och klinker i kök – hitta din stil

Ordet kakel används ofta när man pratar om byggkeramiska produkter oavsett om det är kakel, klinker eller granitkeramik som används. Det finns inga begränsningar var i hemmet du kan använda kakel, klinker och granitkeramik – däremot finns det regler för var du får lov att montera de olika: kakel får bara sättas på vägg, klinker och granitkeramik får sättas på både vägg och golv.

Vill du veta med om kakel och klinker och dess olika egenskaper, hittar du information i vår kakelskola.

Kakel och klinker för köket – ett bra val

Det viktigaste att komma ihåg gällande val av kakel och klinker för kök är att design och kreativitet inte har några begränsningar. Vad som är rätt för dig vet bara du! Det hjälper ofta att ta inspiration från hur andra gjort och här har vi samlat inspiration för ditt val av kakel och klinker för köket.

Kök kommer i alla färger och former och det är därför viktigt att planera in valet av kakel och klinker från början.

Skandinaviskt och naturnära

Den skandinaviska inredningsstilen återfinns även i kakel- och klinkerbranschen och präglas av lugna, jordiga färgskalor och plattor i naturstensmaterial. Här är det riktigt snyggt att låta samma platta som ligger på golvet även finnas som stänkskydd bakom spis och vask.

Material som kalksten, skiffer, marmor och tegel är ofta använda, liksom det populära ”strössliga” kaklet som kallas Terrazzo.

Klassiskt stänkskydd

Det är mycket vanligt att ha ett stänkskydd av vitt kakel, antingen kvadratiskt eller i ett avlångt format, så kallat subway tile. Här finns många varianter för hur du kan sätta ditt kakel: helförband, halvförband, kvartsförband, och för rektangulära plattor även fiskbensmönster, är de allra vanligaste.

Givetvis går det precis lika bra att använda olika nyanser av grått, svart, grönt eller blått kakel i ditt kök. En klassiker är schackrutigt och här behöver Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Lantligt och industriellt

Lantligt och industriellt kan låta som varandras motsatser, men faktum är att det är mycket upp till hur du inreder ditt kök med färger och material i övrigt som utgör den stora skillnaden. Kakel och klinker med ett gammalt, åldrat utseende och typisk ”vintage-charm” kan nämligen med fördel även användas i lite kallare miljöer som istället för tankarna till industriell charm.

Kakel och klinker i ljusa, varma nyanser passar bäst om du vill uppnå den lantliga charmen i ditt kök. Håll dig gärna till cremefärgat, beige och brunt kakel och matcha gärna med blandare i mässing.

Är du istället ute efter ett kök med industriell design passar kakel och klinker i olika grå nyanser bäst: från ljusgrått till mörkgrått och nästan svart. Kombinera gärna med blandare i kalla färger: krom, svart eller varför inte i en oxiderad metall.

Kök med färg och form

Om du är en av dem som vågar ta ut svängarna finns det otroliga möjligheter att inreda ditt kök med kakel och klinker i härliga färger och mönster. Här har du möjlighet att göra ett ordentligt statement med stora kakelplattor med tapetkänsla eller kakel i mindre format med mycket detaljer.

Kombinera gärna ditt mönstrade kakel och klinker med färg. Väljer du en mönstrad klinker på golvet, matcha då gärna med ett kakel i en färg som återfinns i klinkern, och tvärtom.

Vill du frångå det traditionella kvadratiska formatet på ditt kakel och klinkar har vi flera olika alternativ att välja på. Allt från hexagon och romber till långsmala och flera mosaiker som skapar härliga mönster.

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs kakel & klinkerinspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se