Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Uttryck din stil med kakel och klinker i vardagsrummet

Ordet kakel används ofta när man pratar om byggkeramiska produkter oavsett om det är kakel, klinker eller granitkeramik som används. Det finns inga begränsningar var i hemmet du kan använda kakel, klinker och granitkeramik – däremot finns det regler för var du får lov att montera de olika: kakel får bara sättas på vägg, klinker och granitkeramik får sättas på både vägg och golv.

Vill du veta med om kakel och klinker och dess olika egenskaper, hittar du information i vår kakelskola.

 

Kakel och klinker i vardagsrummet – våga din stil

 

I hjärtat av varje hem, tätt intill köket, utgör vardagsrummet en central plats för social samvaro och avkoppling. Det är i detta utrymme där vi samlas med våra nära och kära för att dela glädjeämnen, skapa minnen och koppla av från vardagens stress. Medan köket är kanske kärnan för matlagning och gemenskap, är vardagsrummet den själfulla uttrycksplatsen för vår personliga stil och smak.

 

Kakel och klinker, en gång associerat främst med kök och badrum, har nu funnit sin väg in i vardagsrummet med full kraft. Dessa material erbjuder inte bara en robust och hållbar yta, utan också en mångsidig palett av färger, mönster och texturer som kan anpassas efter varje individuell stil och behov. Från de varma, jordnära tonerna som skapar en inbjudande atmosfär till de eleganta och moderna designerna som ger rummet en sofistikerad känsla, finns det obegränsade möjligheter att skapa ett vardagsrum som är helt unikt och personligt.

 

Så våga att utforska och omfamna din egen stil när det gäller kakel och klinker i vardagsrummet. Låt din kreativitet flöda och låt ditt personliga uttryck ta plats i detta viktiga rum där livet levs och minnen skapas. Oavsett om det är genom subtila detaljer eller drastiska förändringar, är möjligheterna för att skapa ett vardagsrum som är både funktionellt och inspirerande verkligen oändliga.

Klassiska storformat

 

Att välja klinker i storformat är som att investera i en designstatement för ditt hem. Deras generösa storlek skapar en illusion av rymd och öppenhet, vilket gör att även mindre utrymmen verkar betydligt större och mer rymliga. Den exklusiva känslan som dessa stora plattor ger upphov till förhöjer omedelbart atmosfären i vilket rum de än placeras i. Vare sig det är i entrén, vardagsrummet, köket eller badrummet, skapar de en känsla av lyx och elegans.

 

En av de mest förtjusande egenskaperna med klinker i storformat är deras mångsidighet när det gäller stil och uttryck. Oavsett om du föredrar en diskret och elegant look med neutrala färger som kompletterar andra inredningselement, eller om du vågar vara mer djärv med uttrycksfulla mönster och färger som uttrycker din personliga stil, finns det alternativ som passar alla smaker och preferenser.

 

För de äventyrliga inredarna finns det till och med kakel i storformat, vanligtvis på 60×120 cm, som erbjuder ett utbud av tapetliknande mönster och färgpaletter. Dessa banbrytande designalternativ ger en möjlighet att skapa dramatiska och unika uttryck i vilket rum som helst, och låter dig verkligen sätta din personliga prägel på ditt hem.

ShoWall

Populära ShoWall är precis vad namnet säger: en show wall.


Se mer

Ceppostone

Ceppostone är en Terrazzo-inspirerad klinker i ljusa, naturnära färger.


Se mer

Limequartz

Limequartz är en klinker i stengods med stilrent och klassiskt utseende.


Se mer

Klinker från vardagsrum till uterum

 

Att föra samma stil och designkontinuitet från vardagsrummet till uterummet är ett smart och stilsäkert drag i inredningsplaneringen. Det skapar en känsla av harmoni och sammanhang i hela hemmet, och det finns få saker som är så festligt som att kunna njuta av samma vackra klinker både inomhus och utomhus.

För att kunna plattsätta utomhusytor, som terrasser eller uterum, krävs det att klinkern är särskilt konstruerad för att klara av de utmaningar som väder och temperaturväxlingar kan innebära. Alla våra granitkeramiska plattor är utformade med frostbeständighet i åtanke, vilket garanterar att de behåller sin kvalitet och estetik även under extrema väderförhållanden.

För utomhusmiljöer erbjuder vi också ett urval av plattor som är speciellt designade för att möta kraven på hållbarhet och tålighet. Dessa plattor är oftast något tjockare än de som är avsedda för inomhusbruk, vilket ger extra stabilitet och motståndskraft mot slitage och belastning. Med dessa specialanpassade utomhusplattor kan du vara säker på att din uteplats kommer att behålla sin skönhet och funktionalitet år efter år.

Urbanica

Klinker i lantlig eller industriell stil

En uttrycksfull klinker är det bästa receptet för att låta din egen stil ta plats. Dessa är ofta mönstrade, färgade eller både och! Den lantliga stilen är verkligen trendig just nu och innehåller ofta varma kulörer och klinker med lite åldrat utseende. Dess motsats är klinker i gråskala med kalla, blåa nyanser – något som är väldigt eftertraktat och ofta används då man är ute efter den industriella designen.

Vi har flera olika klinker som tar in både den lantliga och industriella designen. Dessa har inslag av bland annat tegel, mikrocement och kalksten.

Klinker med träkänsla

Trä- och parkettgolv i olika former är vackert och ger hemmet en ombonad och hemtrevlig känsla. Gillar du trä, men letar efter ett hållbart alternativ med längre livslängd är klinker med träkänsla ditt perfekta alternativ. Vår serie Alaska finns i tre färger: en brun variant som för tankarna till ett mörkbetsat golv, en vit som liknar vitbetsad parkett och en varmbeige neutral färg som liknar lackad ek.

Formatet är 6,5×40 vilket gör att du själv kan välja mönsterläggning: halv- eller kvartsförband, fiskbens- eller varför inte chevronmönster.

Inspiration för hemmet

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem. Så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel till ditt hem.

inspiration för ditt badrum kakel klinker inspiration för hemmet vardagsrum kakel klinker inspiration för hemmet kök kakel klinker
Badrumsinspiration Köksinspiration Vardagsrumsinspiration

 

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs Kakel inspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se