Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Uttryck din stil med kakel och klinker i vardagsrummet

Ordet kakel används ofta när man pratar om byggkeramiska produkter oavsett om det är kakel, klinker eller granitkeramik som används. Det finns inga begränsningar var i hemmet du kan använda kakel, klinker och granitkeramik – däremot finns det regler för var du får lov att montera de olika: kakel får bara sättas på vägg, klinker och granitkeramik får sättas på både vägg och golv.

Vill du veta med om kakel och klinker och dess olika egenskaper, hittar du information i vår kakelskola.

 

Kakel och klinker i vardagsrummet – våga din stil

Tillsammans med köket är vardagsrummet hemmets största och viktigaste sällskapsrum. Här samlas vi för att umgås med familjen, spela spel, titta på tv och mycket annat. Vardagsrummet är oftast hemmets största rum och det rum där du har störst möjlighet att uttrycka din egen stil.

Lantlig, charmig, stram eller färgglad – vi har garanterat rätt kakel och klinker för ditt vardagsrum.

 

 

Klassiska storformat

Klinker i storformat är tidlöst, klassiskt och oerhört lätt att tycka om. Stora plattor, minst 60×60 cm, tillför otroligt mycket till en yta: de gör att rummet ser större ut, de bidrar till en exklusiv känsla och sätter verkligen stilen för ytan – oavsett vilken slags klinker som används.

Välj en neutral färg för att låta övrig inredning sätta färg på rummet, eller en uttrycksfull klinker för att verkligen visa din egen inredningsstil. Vi har även kakel i storformat, 60×120 cm, med tapetliknande mönster och färger för den som vågar ta ut svängarna ordentligt.

Klinker från vardagsrum till uterum

Att låta sin valda design följa med i husets alla rum är en designregel som ofta används. Extra festligt blir det om klinkern även kan följa med utomhus på terrassen eller i uterummet. Att plattsätta utomhus kräver att den valda klinkern är frostbeständig, vilket all vår granitkeramik är. Vår granitkeramik är även godkända att användas tillsammans med golvvärme, något som förlänger säsongen i uterummet avsevärt.

Vissa av våra serier har särskilda plattor för utomhusbruk, som ofta är tjockare för extra hållbarhet.

Klinker i lantlig eller industriell stil

En uttrycksfull klinker är det bästa receptet för att låta din egen stil ta plats. Dessa är ofta mönstrade, färgade eller både och! Den lantliga stilen är verkligen trendig just nu och innehåller ofta varma kulörer och klinker med lite åldrat utseende. Dess motsats är klinker i gråskala med kalla, blåa nyanser – något som är väldigt eftertraktat och ofta används då man är ute efter den industriella designen.

Vi har flera olika klinker som tar in både den lantliga och industriella designen. Dessa har inslag av bland annat tegel, mikrocement och kalksten.

Klinker med träkänsla

Trä- och parkettgolv i olika former är vackert och ger hemmet en ombonad och hemtrevlig känsla. Gillar du trä, men letar efter ett hållbart alternativ med längre livslängd är klinker med träkänsla ditt perfekta alternativ. Vår serie Alaska finns i tre färger: en brun variant som för tankarna till ett mörkbetsat golv, en vit som liknar vitbetsad parkett och en varmbeige neutral färg som liknar lackad ek.

Formatet är 6,5×40 vilket gör att du själv kan välja mönsterläggning: halv- eller kvartsförband, fiskbens- eller varför inte chevronmönster.

Inspiration för hemmet

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem. Så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel till ditt hem.

inspiration för ditt badrum kakel klinker inspiration för hemmet vardagsrum kakel klinker inspiration för hemmet kök kakel klinker
Badrumsinspiration Köksinspiration Vardagsrumsinspiration

 

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs Kakel inspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se