Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Inspiration för din hall | Kakel & klinker två riktigt bra alternativ

 

 

 

 

Hallen är en av de ytor i hemmet som har mest trafik. Det är spring in och ut, det rullas barnvagnar fram och tillbaka och golvet belamras allt för oftast med både väskor och skor. Det viktigaste att tänka på gällande klinker för golv är att använda en glaserad klinker med en tillräckligt slitstark yta för att klara av daglig och emellanåt hård användning. Hur slitstark en glaserad klinker är bedöms enligt ett system som heter PEI, som sträcker sig från 0-5, där styrka 3 och uppåt rekommenderas för hall.

 

Gällande design och utformning är det bara du som bestämmer. Läs vidare och få lite inspiration över hur klinker kan göra sig ritkigt bra i din hall.

 

Hall i grå nyanser

 

Att välja grå klinker till hallen är inte bara praktiskt utan också estetiskt tilltalande. Den neutrala färgen har sina fördelar när det gäller att dölja smuts och slitage, särskilt om golvet har en subtil mönstring. Grus, sand och slask tenderar att bli mindre framträdande på ett grått golv, vilket gör det till ett smart val för ett högtrafikerat område som hallen.

 

En ytterligare fördel med grå klinker är det breda spektrumet av nyanser tillgängliga. Många grå toner har en sval underton, vilket kan ge en modern och elegant känsla till hallen. Å andra sidan, om du föredrar en varmare atmosfär, kan du välja en greige nyans, som är en mjuk blandning av grått och beige. Oavsett om du föredrar ljusa eller mörka grå toner, finns det möjligheter att hitta den perfekta balansen mellan varma och kalla undertoner.

 

Hos Höganäs Kakel kan du hitta ett brett sortimentet av grå klinker och gör det möjligt för dig att anpassa golvet efter din personliga smak och övriga inredningsstil. Du kan välja mellan klinker med en slät cementlook för en modern touch eller utforska Terrazzo-inspirerade mönster för en mer unik och karaktärsfull design.

Deep

Inslag från betong och natursten, ser ut som en diskret Terrazzo-klinker.


Se mer

Urbanica

Unik serie med influenser från både betong och metall.


Se mer

Ceppostone

Terrazzo-inspirerad klinker i ljusa, naturnära färger.


Se mer

Hallgolv inspirerad av natursten

 

Hallgolv inspirerat av natursten kan vara en underbar tillskott till ditt hem, särskilt om du föredrar den lugna och jordiga paletten som karakteriserar den skandinaviska inredningsstilen. Vi erbjuder ett brett utbud av klinker som passar perfekt för den här stilen, särskilt de som är influerade av naturliga material som skiffer, kalksten och marmor. Dessa serier har blivit bland våra mest populära val och skapar en fridfull och naturlig atmosfär i rummet.

 

Att välja klinker i storformat kan vara ett smart drag för hallen. Stora plattor ger illusionen av ett större utrymme, vilket är idealiskt för att skapa en öppen och inbjudande känsla. Dessutom förstärker de stora plattorna det naturliga uttrycket och skapar en enhetlig yta som liknar verklig natursten.

 

Färgvalet är också mångfacetterat och anpassningsbart efter din personliga smak och inredningsvision. Du kan välja mellan en palett av vita, beige, gråa och svarta nyanser. Dessa färger inte bara kompletterar den skandinaviska stilen utan ger också flexibilitet att matcha andra element i din inredning.

Limequartz

Med kalkstenens skiktade utseende och kvartsitens jämna, solida känsla.


Se mer

Lightstone

Inspiration av kalksten & travertin som skapar en rustik och naturlig känsla.


Se mer

Tivoli

Med naturliga detaljer i kombination ett exklusivt marmor-mönster


Se mer

Hall med industriell och rustik skönhet

 

Att skapa en hall med industriell och rustik skönhet är ett stilsäkert val som verkligen har fått fäste. Den industriella designen, med sitt nötta och oregelbundna utseende, är en trend som ger karaktär och personlighet åt ditt hem.

 

För att omfamna den kalla, råa atmosfären som kännetecknar den industriella stilen är grå och svarta klinker idealiska. Dessa färger bidrar till en robust och modern känsla som kompletteras av plattornas ofta nötta och avvikande yta. Å andra sidan, om du föredrar en mer rustik och lantlig atmosfär, är vita, beige,bruna eller terracottafärgat klinker ett utmärkt val. Dessa färger ger hallen en varm och inbjudande känsla samtidigt som de bevarar den industriella strukturen.

Natural Ceramics

Rustik våtpressad klinker med hög trendfaktor.


Se mer

Urbanica

Med influenser från både betong och metall.


Se mer

Europe

Jordiga, varma toner och en skön betongkänsla.


Se mer

Mönstrat klinker i hall

 

Mönstrat klinker i hallen är ett fantastiskt sätt att injicera lekfullhet och liv i ditt hem. Det är något speciellt med färg och mönster som genast lyfter stämningen när du kliver in genom dörren. Mönstrat klinker kan tolkas på olika sätt – det kan innebära att själva klinkern har ett dekorativt mönster, eller så kan själva plattsättningen vara arrangerad i olika mönster, som till exempel schackrutigt eller fiskbensmönstrat.

 

Vi på Höganäs Kakel har flera serier med plattor i olika storlekar, särskilt 10×10 cm och 10×30 cm, som är perfekta för att skapa lekfulla och kreativa mönster i hallen. Dessa små storlekar ger dig friheten att utforska olika arrangemang och skapa ett unikt utseende som verkligen speglar din personliga stil.

 

För dem som söker en extra touch av lyx och elegans rekommenderar vi att överväga fiskbensmönster med någon av våra klinker i naturstenskänsla. Det ger inte bara hallen en distinkt karaktär utan förhöjer också känslan av tidlös skönhet.

 

Att välja mönstrat klinker är ett sätt att göra hallen till ett konstnärligt uttryck av din personlighet och skapa en inbjudande atmosfär från första ögonkastet.

Grynna

En högkvalitativ klinker med oglaserade, genomfärgade plattor. I 30 olika färger och fem format.


Se mer

Oltre

Serien skapar en sofistikerad och elegant känsla i med häftiga grafiska inslag.


Se mer

Heritage

Lek med geometriska former och färg i kombinationer allt från svart-vitt till multifärgat


Se mer

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs kakel & klinkerinspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se |