Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Kakel och klinker i hall – tåligt och hållbart

Ordet kakel används ofta när man pratar om byggkeramiska produkter oavsett om det är kakel, klinker eller granitkeramik som används. Det finns inga begränsningar var i hemmet du kan använda kakel, klinker och granitkeramik – däremot finns det regler för var du får lov att montera de olika: kakel får bara sättas på vägg, klinker och granitkeramik får sättas på både vägg och golv.

Vill du veta med om kakel och klinker och dess olika egenskaper, hittar du information i vår kakelskola.

 

Lägga klinker i hall ofta ett bra val

Hallen är en av de ytor i hemmet som har mest trafik. Det är spring in och ut, det rullas barnvagnar fram och tillbaka och golvet belamras allt för oftast med både väskor och skor. Det viktigaste att tänka på gällande klinker för golv är att använda en glaserad klinker med en tillräckligt slitstark yta för att klara av daglig och emellanåt hård användning. Hur slitstark en glaserad klinker är bedöms enligt ett system som heter PEI, som sträcker sig från 0-5, där styrka 3 och uppåt rekommenderas för hall.

Gällande design och utformning är det bara du som bestämmer!

 

Hall i grå nyanser

Att lägga grå klinker i hallen har sina fördelar och används ofta av praktiska skäl. Grus, sand och slask har en tendens att synas mindre på ett grått golv, i synnerhet om golvet också är lite mönstrat. Många grå nyanser har en kall ton och vill du hellre år det varma hållet är en varmare greige bättre (blandat grått och beige). Varma och kalla toner kan du hitta i såväl ljusgråa som mörkgråa klinker.

Vi har allt ifrån klinker med slät cementlook till Terrazzo-inspirerad klinker beroende på vilket uttryck du vill ha och din övriga inredningsstil.

Hallgolv inspirerad av natursten

Den skandinaviska inredningsstilen innehåller inslag från naturen i lugna, jordiga färger. Vi har en mängd olika klinker som passar dig som är ute efter just detta. Klinker inspirerade av skiffer, kalksten och marmor är våra mest populära serier och bidrar till ett härligt lugnt och naturnära rum. Ett tips är att välja klinker i storformat för att ge rummet än känsla av att vara större.

Välj mellan vita, beige, gråa och svarta färger, glaserade och polerade.

Hall med industriell och rustik skönhet

Den industriella designen är verkligen på uppsving. Vill du vara trendig ska du alltså satsa på det lite nötta, oregelbundna och avvikande. Val av färg spelar stor roll vid val av denna typ av klinker: grå och svarta plattor bidrar mycket till det kalla, råa och industriella medan vita, beige och bruna färger snarare för tankarna till det rustika och lantliga.

Vi har även industriell klinker i grönt, blått och dekor som adderar en ytterligare trendfaktor till din hall. Dessa kan med fördel kombineras med plattor i samma serie i lugnare färger för en härlig och färgrik effekt.

Mönstrat klinker i hall

Färg och mönster är härligt. Att komma in i en hall som bjuder på lekfullhet och mönster gör vem som helst glad. Mönstrat klinker behöver inte bara betyda att själva klinkern är mönstrad – det kan också betyda att plattsättningen är lagt i ett mönster – exempelvis schackrutigt eller fiskbensmönstrat.

Vi har flera olika serier med plattor i storlek 10×10 cm och 10×30 cm som är utmärkta för detta ändamål. Om du vill ha det extra lyxigt kan du också välja att lägga fiskbensmönster med en av våra klinker i naturstenskänsla.

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs kakel & klinkerinspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se