Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Inspiration för ditt badrum

 

 

En älskad detalj i varje hem är kakel i badrum och klinker i badrum – vi har samlat inspiration för dig! Med kakel och klinker kan man arbeta på många sätt för att förmedla en känsla av, ja nästan vad du vill, i badrummet. Badrummet kan vara en blank canvas för den som vill skapa något helt unikt och personligt för just dig. Låt dig inspireras till ditt nya badrum.

 

Varför inte en lugn oas där du kan samla kraft i det mysiga badkaret eller en energiinjektion med färg, former och strukturer för att vakna till på morgonen? Vet du inte vad du ska välja? Vi hjälper dig med inspiration och expertis om vad du ska lägga för klinker och vad du ska sätta för kakel.

Vi har samlat inspiration för ditt badrum men dela gärna med dig av dina erfarenheter på Instagram.

 

Läs vidare och ta del av tips och inspiration för att skapa ditt nya drömbadrum. Vi listar upp några av de mest omtykta badrumsstilarna och ger dig tips på vilka serier du ska kolla in på.

 

Kom ihåg att du alltid är välkommen in till någon av våra butiker. Där finns kakel- och badrumsexperter som hjälper dig skapa din nya oas för avkoppling.

Ljust och fräscht

 

Vita plattor som smälter sömlöst samman med vita väggar, mjuk marmor eller förtrollande naturstensmönster – dessa är kännetecken för den skandinaviska inredningsstilen. En estetik som omfamnar vitt, ljusa toner av grått och beige, samt strävar efter maximalt ljusinsläpp för att skapa en känsla av öppenhet och luftighet.

 

För den som strävar efter ett ljust och fräscht badrum är valet av en mjuk och neutral färgpalett avgörande. Här får varje element samarbeta för att skapa en harmonisk atmosfär. Men varför stanna vid det neutrala? Låt ditt badrum få en extra dos personlighet genom att införa inslag av pasteller. Dessa mjuka färgnyanser lyfter fram en känsla av renhet och väcker liv i det annars enkla färgspektrat.

 

De valda färgkombinationerna är inte bara estetiskt tilltalande utan skapar även en lugnande atmosfär. Om du strävar efter ett badrum där ljus och fräschör står i fokus finns det en mängd alternativ att utforska. Från blanka vita plattor som reflekterar ljuset till de stillsamma mönstren hos natursten – utbudet är brett och varierat.

 

Utforska några av våra favoriter och låt dig inspireras av den lätthet och elegans som den skandinaviska designtraditionen har att erbjuda. Ett badrum där varje detalj arbetar i harmoni för att skapa en plats av frid och välbefinnande.

White

Vita plattor i matt och glansigt utförande i olika format.


Se mer

Limequartz

Limequartz är en klinker i stengods med stilrent och klassiskt utseende.


Se mer

Lightstone

Inspiration av kalksten & travertin som skapar en rustik och naturlig känsla.


Se mer

Urbanica

En mycket slitstark och unik serie med influenser från både betong och metall.


Se mer

Mörkt och mysigt

 

Dramatiskt, inbjudande och spännande – dessa ord målar upp bilden av ett badrum som sticker ut i mörk elegans, kanske till och med prytt med svart kakel. Ett val som passar perfekt för den modiga inredaren som omfamnar sköna färger och djupa, mörka material. Genom att komplettera med guldfärgade detaljer kan du lyfta din badrumsdesign till en helt ny nivå, skapande en lyxig atmosfär utöver det vanliga.

 

Att utforska möjligheterna med grått kakel tillför ytterligare dimensioner till din badrumsinredning. Grått, med sin neutrala och sofistikerade aura, ger utrymme för kreativitet och flexibilitet. Kombinera detta med hexagon klinker, som ger en subtil geometrisk touch till golvet och skapar en unik visuell effekt.

 

Det mörka och det ljusa, det dramatiska och det eleganta förenas i detta badrumskoncept, där varje detalj är noggrant utvald för att skapa en harmonisk helhet. Ett svart badrum med guldiga accenter och gråa nyanser bildar tillsammans en stilsäker och exklusiv plats för avkoppling och vardagslyx

 

MUN

Med en strösslig Terrazzo-känsla och marmorns unika marmorering.


Se mer

Blackboard

Blackboard hämtar inspiration från skifferns “lager-på-lager-effekt”.


Se mer

Marea

Blanka och matta plattor i 11 färger &
3 olika mönster.


Se mer

Liquid

I samarbete med Tom Dixon med inspiration från vattendroppar


Se mer

Färgglatt och vibrerande

 

Smycka ditt badrum med en färggrann energikick som kommer i form av livfull kakel eller klinker. Det är som en vitamininjektion för ditt badrum, och den sprakande energin är lika uppfriskande under sommarmånaderna som den är välkommen under vinterhalvåret. Släpp loss din kreativitet och låt färgerna bli en lekplats för din personliga stil – inred ditt badrum precis så som du önskar!

 

Att vara trendig är att våga vara annorlunda, och varför inte satsa på den extraordinära trenden med grönt kakel i badrummet? Grönt, symbolen för friskhet och harmoni, kan förvandla ditt badrum till en oas av lugn och samtidigt ge det en touch av modernitet. Oavsett om du väljer ett djupt skogsgrönt eller en frisk mintnyans, kommer grönt kakel att skapa en unik och trendig atmosfär i ditt badrum.

 

Att inreda med färg är ett uttryck för din personliga smak och stil. Varför inte ge ditt badrum en egen karaktär genom att experimentera med olika nyanser och mönster? Låt badrummet bli en plats där du kan låta fantasin flöda fritt och skapa en färgglad miljö som inte bara är trendig utan också speglar din personliga glädje och energi.

 

Ge ditt badrum den livfulla förnyelse det förtjänar och omfamna färgernas magi. Ett steg utanför det vanliga som kommer att göra ditt badrum till en levande och inspirerande plats.

Färglock

En serie av plattor som hyllar både enkelhet och minimalism med ett unikt och lekfullt uttryck.


Se mer

Tinte

Med olika nyanser och varierande grader av intensitet, är lekfullhet, kreativitet och färg.


Se mer

Marea

Blanka och matta plattor i 11 moderna och naturliga kulörer och 3 olika mönster.


Se mer

Confetti

Confetti är en modern tappning av en gammal klassiker: venetiansk Terrazzo med en twist.


Se mer

Rustikt och lantligt

 

Bjud in en lantlig charm i ditt badrum och låt den klassiska skönheten i det lantliga stilen ge ditt hem en tidlös atmosfär. Kombinera klassiska färger, rustika material och en naturnära känsla för att skapa en inbjudande och avslappnad atmosfär som passar perfekt in i många mysiga hem. Se nedan för att ta del av några exempel på serier som kan hjälpa dig förstärka den lantliga känslan i ditt badrum.

 

För att förstärka den lantliga känslan kan du överväga mönstrat klinker för ditt badrum. Mönster och texturer ger en extra dimension till ditt golv och ger en subtil elegans till rummet. Mönstrat klinker skapar en fin balans mellan det rustika och det sofistikerade, vilket passar utmärkt in i det lantliga badrummet.

 

Den lantliga estetiken strävar efter att återskapa atmosfären av ett hemtrevligt bondehus eller en idyllisk lantgård. Det är en stil som hyllar det enkla och äkta, samtidigt som den ger en varm och välkomnande atmosfär till ditt badrum. Med rätt val av mönstrat klinker och andra lantliga detaljer kan du skapa en harmonisk och naturlig känsla, vilket gör varje stund i ditt badrum till en rofylld upplevelse.

 

Scale

Scale är serien som påminner dig om att andra former är ett härligt, snyggt och 100 % tänkbart alternativ.

Artwood

Det bästa av två världar - den varma, rustika känslan av trägolv och de hållbara fördelarna med klinker

Heritage

Lek med geometriska former och färg i kombinationer allt från svart-vitt till multifärgat

Grynna

En högkvalitativ klinker med oglaserade, genomfärgade plattor. I 30 olika färger och fem format.

Mer inspiration:

 

 

Hemma hos Emilia Ilke

Klassisk men modern, ljus men smutstålig. Favoritplattan UNI blev det självklara valet
när konstnären Emilia Ilke skulle renovera sitt badrum.
Den uppfyllde alla krav – från färg och form till funktionalitet.
Läs mer >>

 

 

 

 

 

Låt ditt vita badrum bli din canvas

Det finns många skäl varför vitt kakel är ett så populärt val till badrummet.
Till skillnad från färger, som kan uppfattas olika beroende på belysning och ljusinsläpp, är vitt är snyggt i alla typer av ljus. Det ger dessutom möjligheten att välja fritt bland material till blandare, krokar och knoppar.
Läs mer >>

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem. Så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel till ditt hem.

Köksinspiration

Förvandla ditt kök till en praktisk och vacker plats i ditt hem.


Se mer

Vardagsrumsinspiration

Skapa ett dynamiskt vardagsrum med kakel och klinker


Se mer

Badrumsinspiration

Upptäck spännande idéer och stilfulla designkoncept till ditt badrum.


Se mer

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs Kakel inspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se