Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Kakeltrender 2024 | Del 2

 

Vi närmar oss den tiden på året då vi vill hålla oss inomhus och njuta av en roingivande hemmiljö där vi kan ladda batterierna när mörkret faller sig på. Hur har du det hemma? Är du just nu mitt i ett renoveringsprojekt eller planerar du en kommande renovering och är ute efter höstens trendfärger för ditt hem? Då ska du läsa vidare!

Kakel och klinker är ett hållbart val för hemmets alla ytor, oavsett om du ska göra om ditt kök, hall eller badrum så är kakel och klinker ett material att ska satsa på. Det är både hållbart och lätt att rengöra, dessutom håller det sig snyggt under lång tid.

 

Höganäs Kakels trendspaning 2 | Maxa med färg!

 

Vi mår bra av att omge oss med färg och det är något vi märker av i höstens trender. När det kommer till att skapa en unik och dynamisk atmosfär i ditt hem, är valet av kakel en nyckelfaktor. En trend som har tagit fart, särskilt här i Sverige, är användningen av ljust och lekfullt kakel. Denna trend kombinerar en energifylld charm och levande estetik. När vi har det grått och tråkigt ute, låt ditt hem bli en färgsprakande plats för återhämtning och inspiration.

Ljusa och lekfulla färger på kakel har en förmåga att lyfta stämningen i dina inomhusmiljöer. Genom att välja färgglada toner kan du skapa en livfull och dynamisk atmosfär i ditt hem. Färgerna ger rummet en omedelbar känsla av glädje och positivitet, vilket hjälper till att skapa en inbjudande och inspirerande atmosfär. Ute efter tips och inspiration för färgglatt kakel? Läs vidare!

 

Strålande toner av gult 

 

En aktuell trend är att satsa på härligt gula toner, som sträcker sig från det ljusa pastellgula till djupa ockragula och ger ett varmt och inbjudande intryck. Gula nyanser på kakel har en oslagbar förmåga att tillsätta liv och glädje till dina inomhusmiljöer. Oavsett om du väljer en klar, ljusgul färg eller en varmare och mer dämpad nyans, kommer ditt utrymme att stråla av positiv energi. Denna färg är perfekt för att väcka sinnena och skapa en inbjudande atmosfär som genast lyfter humöret.

 

 

Valet av gula nyanser på kakel ger dig möjligheten att utforska din kreativitet och skapa ett unikt inredningsuttryck. Du kan blanda olika nyanser av gult för att skapa en mångdimensionell effekt eller använda gula kakel som en livfull accent för att bryta av mot andra färger och material. Denna mångsidighet ger dig chansen att designa ditt eget personliga uttryck i hemmet.

Gula nyanser passar perfekt in i den skandinaviska designestetiken, där enkelhet och funktionalitet kombineras med levande färger för att skapa en frisk och inspirerande atmosfär.

 

Eleganta toner av blått 

 

Vi känner alla till uttrycket ”blått är flott”, låt denna flotta nyans sätta ton på ditt hem. Ditt val av kakel hjälper dig att uppnå en sofistikerad och elegant atmosfär. Genom att välja kakel i blåa nyanser ger du ditt hem en unik karaktär och personlighet. Blå färg förmedlar en känsla av elegans och raffinerad stil. Oavsett om du väljer en ljus himmelsblå ton eller en djup marinblå, kan blå färg höja estetiken i ditt hem och ge det en sofistikerad touch. Färgen har en tidlös charm och har länge varit en färg som gör sig bra i både kök och bad.

 

Färgen blå anses ha en avslappande effekt på våra sinnen, sänka våra stressnivåer och skapa en lugn och harmonisk atmosfär. Hur låter ett blått badrum? Låt det bli din fristad från den hektiska vardagen.

 

 

Moderna toner av rött 

 

Olika röda toner, från ljust till mörkt, på kakel förmedlar en känsla av energi och passion till dina inomhusmiljöer. Genom att inkludera dessa färger i ditt hem skapar du en atmosfär som är livfull och dynamisk. De röda nyanserna fungerar som en visuell väckarklocka och ger rummet en kraftfull och levande känsla.

Rött är en färg som inte bara sticker ut, utan den är också tidlös och modern på samma gång. Genom att välja röda toner på kakel kan du skapa en inredning som är lika aktuell nu som den kommer att vara i framtiden. Den moderna touchen av röda nyanser ger en känsla av aktualitet och stil.

 

 

Den terrakottaröda färgen har varit med oss länge. Färgen tog sin plats redan under 1700-talet, en period som präglades av enkel och elegant designstil. Under de senaste åren börjat återta en närvaro i våra hem. Dess varma och naturliga ton passar bra ihop med den skandinaviska inredningsstilen som betonar enkelhet, funktionalitet och naturliga element.

Utöver den terrakottaröda färgen finns den en rad olika nyanser av rött att välja mellan för ditt kakel. Skapa spännande inslag i ditt hem med en fondvägg i olika röda nyanser eller varför inte ett energigivande rött kakel i ditt badrum? Valmöjligheterna är många, allt från den klassiska tegelstensröda till en läcker glansig djupröd.

 

Harmoniska toner av grönt 

 

Grönt är det nya svarta – ett populärt uttryck som beskriver färgen grön genomslag  i inredningsvärlden. Låt den frodiga nyansen sätta tonen för ditt hem och skapa en harmonisk atmosfär. Ett val av grönt kakel kan hjälpa dig att uppnå en modern känsla av ditt hem.

Genom att välja kakel i olika gröna nyanser ger du ditt hem en fräsch  karaktär. Grönt symboliserar återhämtning med en tydlig koppling till naturen. Oavsett om du väljer en djup skogsgrön ton eller en mjuk pastellgrön, kan grönt kakel förbättra estetiken i ditt hem och ge det en modern touch. Denna färg har en trendig charm och har snabbt blivit en favorit i både kök och badrum i svenska hem.

 

 

Färgen grön betraktas som avslappnande för ögat och själen, den kopplar oss till naturen och skapar en lugn och fridfull atmosfär. Ett grönt badrum kan vara din egen oas av lugn i den stressiga vardagen.

Serier som passar trenden

Färgblock

Stenmönster, moderna och jordnära färgtoner inspirerat av naturen.

Se mer av Färgblock

Tinte

Strössligt terrazzomönster & marmorns unika marmorering.

Se mer av Tinte

Fusion

En Terrazzo-inspirerad klinker i ljusa, naturnära färger.

Se mer av Fusion

EC1-22

En färgglad serie plattor med sprakande karaktär!

Se mer av EC1-22

Marea

Marea är serien som hyllar naturens förtrollande skönhet.

Se mer av Marea

Mallas

Dessa unika kakelplattor har en form likt ett kit-kat choklad

Se mer av Mallas

Beställ provplattor

Vrid och vänd på plattan innan du bestämmer dig!

Beställ provplattor kostnadsfritt