Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Logga in

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

Vackert och stilrent – kakel och klinker för uterum och terrass

Ordet kakel används ofta när man pratar om byggkeramiska produkter oavsett om det är kakel, klinker eller granitkeramik som används. Det finns inga begränsningar var i hemmet du kan använda kakel, klinker och granitkeramik – däremot finns det regler för var du får lov att montera de olika: kakel får bara sättas på vägg, klinker och granitkeramik får sättas på både vägg och golv.

Vill du veta med om kakel och klinker och dess olika egenskaper, hittar du information i vår kakelskola.

 

Kakel och klinker i uterummet – maximera boytan

Uterummet har stor potential att bli husets mysigaste rum. Tänk på uterummet som en förlängning av vardagsrummet – ett ställe för dig att njuta av både sommar som vinter. Med rätt material och passande inredning är det inte alls svårt att åstadkomma. För att lyckas med uterummet är det viktigaste att det är isolerat, håller ute väta och vind och att det är uppvärmt. Pricken över i:et är – golvvärme.

Allt klinker i vårt sortiment är frostbeständigt och tål golvvärme så oavsett vilken klinker du väljer till ditt uterum är den garanterad att hålla.

Klinker i ljusa toner

Ljus klinker är tacksamt av flera anledningar. Det plockar upp ljuset i rummet och gör att det ser större ur. Det tar dessutom litet eller inget fokus från övrig inredning om du gillar starka färger och inredningsdetaljer. Men, bara för att materialet är ljust innebär inte att det inte kan ta plats! Här kan du i stället låta olika format göra jobbet.

Stora klinker ger ett stilrent och lyxigt intryck, blanda olika storlekar för att skapa spännande mönster på golvet eller välj avlånga plattor om du vill skapa en illusion om att rummet ser längre ut.

Bohemiskt lugn med naturtoner

Till naturtoner räknas jordiga färger och dova nyanser om ofta finns i naturen: beige, brun, crème, grönt med flera. Det är perfekta färger att kombinera med levande material och inredning: växter, sittmöbler och mattor i bast och jute, väggbonader och textilier.

Den bohemiska looken är perfekt i uterummet som då blir en naturlig övergång mellan inom- och utomhus. Här passar klinker med inspiration av natursten också mycket bra in: kalksten, marmor, sandsten och skiffer gör sig riktigt bra i dessa miljöer.

Ta vardagsrummet ända ut till terrassen

Ett vanligt och beprövat sätt att få hemmet att se större ut är att låta samma materialval användas i hela huset, i synnerhet golvet. Detta kan med fördel göras med kakel och klinker och det bästa är att klinker går att lägga ända från köket till ut på terrassen.

När det kommer till klinker för utomhusbruk är det en fördel om de är något tjockare då de utsätts för temperaturskillnader och en allmänt högre belastning än inomhus. I vårt sortiment kan vi erbjuda klinker ända upp till 20 mm tjocklek.

Inspiration för hemmet

Kakel och klinker tycker vi, såklart, är en solklar del av varje hem. Så här har vi samlat inspiration för hemmet med spännande kakel till ditt hem.

inspiration för ditt badrum kakel klinker inspiration för hemmet vardagsrum kakel klinker inspiration för hemmet kök kakel klinker
Badrumsinspiration Köksinspiration Vardagsrumsinspiration

 

Välkommen att dela vår passion!

Höganäs Kakel inspiration för hemmet

Badrumsinspiration  | Vardagsrumsinspiration | Köksinspiration | Sortiment

Följ oss på Sociala Medier

Intagram | Facebook  | LinkedIn

Beställ direkt 

Kundservice | Arkitektsupport | Höganäs Kakels butiker | Återförsäljare | Bygghemma.se | Stonefactory.se